Torstaina 8.11 järjestettiin WUD eli Word Usability Day. Sitä on vietetty vuodesta 2005 marraskuun toisena torstaina. Päivän aikana on satoja tapahtumia kymmenissä maissa. Tavoitteena on tuoda esille käyttäjäkeskeistä suunnittelua, hyvän käytettävyyden tärkeytttä ja laajentaa alan tietoisuutta. Teppo Räisänen otti mikin haltuun ja kertoi meille mm. teknologian avulla suostuttelusta. Suostuttelun periaatteita voidaan hyödyntää makro- ja mikrotasolla. Esimerkiksi Facebookista voidaan huomata, kuinka se houkuttelee meitä käyttämään sovellusta uudestaan ja uudestaan. Mobiililaitteiden myötä olemme periaatteessa tavoitettavissa missä vain milloin vain. Microsoftin klemmarityyppi työpöydällä varmasti yksi varhaisimmista houkuttelun malleista ja kommunikaation malleista ihmisen ja tietokoneen välillä. Tietokone suostuttelevana teknologiana on myös parempi työssään kuin perus media, silllä tietokoneen kautta tulee vuorovaikutus oleellisena mukaan. Teknologian avulla suostuttelussa on niin monta ulottuvuutta kuten WUD-päivässä käytiinkin Teppo Räisäsen puolesta läpi, esimerkiksi auktoriteetti, tykkääminen, harvinaisuus, vastavuoroisuus, sitoutuminen sekä sosiaalinen todiste. 

Kuten monissa teknologisissa kehittämiideoissa, on tavoitteena selkeyttäminen kuten OmaVerossakin. OmaVerossa on suunnittelu asiakas- ja käyttäjälähtöistä mikä on mielestäni erittäin hyvä malli, sillä veroasioitahan joutuu joka ikinen hoitamaan, ja käyttäjiäkin on täten niin paljon eri tyyppejä että suunnittelun on melkeimpä pakko olla käyttäjälähtöistä. 

Suunnittelulla voi olla myös pimeä puoli. Harhauttavaa suunnittelua on käyttäjää huijaava suunnittelu. Voidaan käyttää epärehellisiin tarkoituksiin. Mentaalimallia voidaan myös hyväksikäyttää. Esimerkiksi näppäin samassa paikassa kun painat merkkiä skip vaikkapa kolmesti putkeen, se jää tavallaan hetkellisesti lihasmuistiin. Neljäs ruutu onkin sitten esimerkiksi "lähetä kutsuja". 
Yhtenä aiheena oli myös käytettävyyden tuolla puolen- hirviöitä keskuudessamme, mutta jouduin lopettamaan seuraamisen tähän silllä tuli muita menoja. WUD päivä oli pääasiassa hyvä oppimistilaisuus minulle, lukuunottamatta tylsää Verohallinnon esitystä. 4/5 osallistuisin uudestaan. Kotitarjoilussa ei olllut pullaa.